Selecteer een pagina

Als kind sprak ik nog vloeiend Italiaans.

Delia – 23 jaar – freelance schrijver – Balen

Ciao, ik ben Delia. Al jaren zeg ik tegen mezelf dat ik mijn Italiaans wil verbeteren. Ik behoor tot de derde generatie Italianen in België. Mijn grootvaders hebben in de mijnen van Houthalen-Helchteren in Limburg gewerkt. Mijn ouders zijn in België geboren, net als ik. Als kind sprak ik nog vloeiend Italiaans. Helaas verleerde ik het toen ik in Lommel naar school begon te gaan en werd Nederlands mijn hoofdtaal. Ik voelde me ver weg van Italië.

Mijn hart ligt bij het Italiaans. Als ik het spreek, voel ik me volledig mezelf. Via CIAO wil ik het Italiaans tot in de puntjes beheersen en me weer verbonden voelen met mijn land van afkomst. Ik wil naar mijn familie, langs papa’s kant Abruzzo, en langs mama’s kant Puglia, gaan en met mijn familie vlot in het Italiaans kunnen praten. Ik wil niet alleen de liedjes van mijn favoriete band Måneskin woord per woord mee kunnen zingen, maar ook conversaties kunnen voeren. CIAO zal me enorm vooruit kunnen helpen, ook om Italiaans te studeren wanneer en waar ik kan. Ik kijk er echt naar uit!

TIP
Vivi l’italiano is een unieke gelegenheid om Italiaans te leren… bezoek eens de site

INCONTRO con CIAO

• “Partecipa agli incontri con CIAO per riscoprire le tue radici italiane, esplorare la cultura e condividere esperienze uniche. Scopri il significato profondo di appartenere a una comunità ricca di storia e tradizione.”

• “Rejoignez les rencontres avec CIAO pour redécouvrir vos racines italiennes, explorer la culture et partager des expériences uniques. Découvrez la signification profonde d’appartenir à une communauté riche en histoire et tradition.”

•  “Neem deel aan de ontmoetingen met CIAO om je Italiaanse wortels te herontdekken, de cultuur te verkennen en unieke ervaringen te delen. Ontdek de diepe betekenis van het behoren tot een gemeenschap vol geschiedenis en traditie.”

Date e Luoghi  •  Dates et lieux  •   Data’s en Plaatsen

Acli Beverlo – Gaston Oomslaan 150-3562 Beringen (Limburgo) in data 16 marzo 2024 alle ore 15.30  •  Insieme con Vincenzo Castagna & Roberto Migliorini

Acli Liegi – Rue Louis Germeau 12- 4342 Hognoul (Liegi) in data 17 marzo alle ore 15.00  •  Insieme con Giovanni Licciardi

Acli Haine-Saint-Pierre – Rue Saint Alexandre 34, 7100, La Louvière in data 24 marzo 2024 alle ore 10.00  • Insieme con Daniele Sotgiu

Acli Jemappes – Avenue du Coq 82- 7012 Jemappes (Mons) in data 27 aprile 2024 alle ore 16.00 • Insieme con Leonardo Lomanto

Acli Forchies-la-Marche – Rue Neuve 27-6141 Forchies-la- Marche (Charleroi) in data 26 maggio 2024 alle ore 10.00. •  Insieme con Pietro Dalle Molle