Selecteer een pagina

Ik wil alles leren over de Italiaanse cultuur

GIULIA – 44 jaar – leerkracht Nederlands – Genk

Hallo, ik ben Giulia en enorm gepassioneerd door Italië en alles wat met Italië te maken heeft. Ik ben geboren en getogen in Genk, de stad waar mijn vader van Italië naartoe emigreerde om geld te kunnen verdienen. Ik herinner me nog heel vaag het uitzicht van de barakken, maar heb gelukkig altijd in een huis gewoond. Toch zal het beeld mij altijd bijblijven. Ik ben altijd Italiaans blijven spreken met mijn ouders, maar ik heb geen idee hoe ik het moet schrijven. Daar wil ik verandering in brengen door deel te nemen aan het CIAO-project.

Ik wil mijn kennis verbeteren zodat ik de taal tot in de puntjes kan beheersen en mijn droom kan waarmaken om te gaan wonen in Italië. Ik wil alles leren over de Italiaanse cultuur en hoe het is om in Italië te leven, maar vooral de taalgebruiken die in het dagelijkse leven worden toegepast. Ik hoop echte, diepgaande gesprekken te kunnen voeren in het Italiaans met mijn familie die er woont en niet enkel basisconversaties. Ik ben leerkracht Nederlands en heb dus zeker een liefde voor die taal, maar het Italiaans ligt me het nauwst aan het hart.

INCONTRO con CIAO

• “Partecipa agli incontri con CIAO per riscoprire le tue radici italiane, esplorare la cultura e condividere esperienze uniche. Scopri il significato profondo di appartenere a una comunità ricca di storia e tradizione.”

• “Rejoignez les rencontres avec CIAO pour redécouvrir vos racines italiennes, explorer la culture et partager des expériences uniques. Découvrez la signification profonde d’appartenir à une communauté riche en histoire et tradition.”

•  “Neem deel aan de ontmoetingen met CIAO om je Italiaanse wortels te herontdekken, de cultuur te verkennen en unieke ervaringen te delen. Ontdek de diepe betekenis van het behoren tot een gemeenschap vol geschiedenis en traditie.”

Date e Luoghi  •  Dates et lieux  •   Data’s en Plaatsen

Acli Beverlo – Gaston Oomslaan 150-3562 Beringen (Limburgo) in data 16 marzo 2024 alle ore 15.30  •  Insieme con Vincenzo Castagna & Roberto Migliorini

Acli Liegi – Rue Louis Germeau 12- 4342 Hognoul (Liegi) in data 17 marzo alle ore 15.00  •  Insieme con Giovanni Licciardi

Acli Haine-Saint-Pierre – Rue Saint Alexandre 34, 7100, La Louvière in data 24 marzo 2024 alle ore 10.00  • Insieme con Daniele Sotgiu

Acli Jemappes – Avenue du Coq 82- 7012 Jemappes (Mons) in data 27 aprile 2024 alle ore 16.00 • Insieme con Leonardo Lomanto

Acli Forchies-la-Marche – Rue Neuve 27-6141 Forchies-la- Marche (Charleroi) in data 26 maggio 2024 alle ore 10.00. •  Insieme con Pietro Dalle Molle